Alles voor veilig gebruik van het internet Betrouwbaarheid van websites Lees meer Keylogger Lees meer Kies een veilig wachtwoord Lees meer Wat zijn cookies? Lees meer

Beveiliging Android

Net als ieder besturingssysteem moet ook Android worden beschermd tegen hackers en andere personen met slechte intenties. Er wordt wel eens gezegd dat Android een kwetsbaar en relatief onveilig systeem is, maar dat hangt er maar net vanaf hoe goed u de telefoon of tablet zelf beveiligt. Een feit is echter wel dat u bij het downloaden van apps in de Google Play Store beter moet opletten en nagaan of het wel een betrouwbare maker is. De makers en apps in de App Store worden namelijk beter gecontroleerd.

Antivirus apps: Android beveiligen

Het is mogelijk een Android-telefoon extra te beveiligen door middel van een antivirus app. Voorbeelden van apps die u kunt downloaden in de Google Play Store zijn AntiVirus Security van AVG, Avira Antivirus Security en Antivirus for Android. De eerste app zorgt ervoor dat uw telefoon wordt beschermd tegen aanvallen van virussen, malware of spyware. Er is een speciale versie verkrijgbaar voor tablets. De Avira Antivirus Security houdt uw telefoon eveneens vrij van virussen en zorgt ervoor dat u een verloren telefoon eenvoudig kunt vinden. Een bijkomend voordeel is dat de app, ook al is hij geopend, geen effect heeft op de levensduur van uw batterij. Antivirus for Android is ook een gratis antivirus app die eenvoudig is in gebruik en op ieder apparaat (zolang het Android is) kan worden geïnstalleerd.

Zorg voor een nog betere beveiliging

Naast het beschermen van uw telefoon tegen inbreuk van buitenaf, kan het ook gebeuren dat uw telefoon of tablet wordt gestolen. U wilt het de dief dan natuurlijk zo lastig mogelijk maken, door bijvoorbeeld een toegangscode of -patroon in te stellen. Android biedt nog een andere mogelijkheid namelijk Face Unlock. De telefoon wordt alleen ontgrendeld als hij een bekend gezicht ziet.