Alles voor veilig gebruik van het internet Wat zijn cookies? Lees meer Beveiliging Android Lees meer Huishoudboekje bijhouden Lees meer Veilig online winkelen Lees meer

Beveiliging Apple producten

Een van de populairste besturingssystemen van deze tijd is iOS van Apple. De producten van Apple zijn gewild om diverse redenen. Veel mensen kiezen hiervoor vanwege het strakke design en anderen zweren bij het gebruiksgemak. Om hun klanten zo goed mogelijk te beschermen tegen inbreuk in uw telefoon of laptop van buitenaf, heeft Apple diverse antivirus apps ontwikkeld. Het beveiligen van Apple producten staat bij de makers hoog in het vaandel. Hier leest u meer over hoe deze beveiliging het beste kan worden aangepakt.

Antivirus apps voor de beveiliging van Apple producten

De eerste stap voor het beveiligen van Apple smartphones of tablets is het installeren van een antivirus app. Voorbeelden van apps die in de App Store verkrijgbaar zijn zijn McAfee Mobile Security, Antivirus Lite en NowSecure. McAfee maakt ook antivirusprogramma's voor computers en weten dus alles van een goede beveiliging. De app maakt het mogelijk uw telefoon te traceren, uw gegevens worden opgeslagen en nog leuker: hij stuurt een foto van de dief die uw telefoon vasthoudt. Antivirus Lite zorgt ervoor dat malware, spyware en Trojaanse Paarden worden tegengehouden die uw mobiele telefoon proberen binnen te dringen. NowSecure zorgt ook voor een goede beveiliging van Apple producten. Deze app beschermt uw telefoon onder andere tegen onbeveiligde apps.

Andere manieren om uw Apple te beveiligen

Net als bij een computer zijn er naast antivirusprogramma's ook nog andere manieren om uw telefoon te beschermen. Zorg er ook nu voor dat uw telefoon is geüpdatet. Apple kondigt deze updates ruim van te voren aan en u krijgt hier ook een melding van op uw iPhone of iPad. Vanaf de iPhone 5s zijn de telefoons extra beveiligd door de vingerafdrukscanner. Zorg er echter ook voor dat u gebruik maakt van een cijfercode.