Alles voor veilig gebruik van het internet Let op phishing e-mails Lees meer Beveiliging Apple producten Lees meer Oplichting op internet Lees meer Wachtwoordbeveiliging Lees meer

Online keurmerken

Er zijn tal van webshops en andere websites op het internet te vinden die artikelen of diensten verkopen. Er zijn kleine webshops die maar een paar artikelen verkopen, maar ook complete online warenhuizen met een heel breed assortiment. De grotere webshops zoals Bol.com zijn te vertrouwen. U kunt er zeker van zijn dat er met een veilige partij zaken wordt gedaan en dat de gemaakte afspraken worden nagekomen. Meestal is er ook sprake van een vorm van kopersbescherming, waarbij u altijd verzekerd bent van óf het product, óf een optie om uw geld terug te krijgen. Lang niet alle webshops zijn echter te vertrouwen. Oplichters spelen in op de gevoelens van de koper door middel van hoge kortingen of mooie producten. Om er zeker van te zijn dat een webshop doet wat deze belooft te doen, is het webshop keurmerk in het leven geroepen. Dit kan een welkome aanvulling zijn op reviews van klanten. Lees hieronder meer over online keurmerken.

Het nut van online keurmerken

Keurmerken zijn kwaliteitsoordelen om te kunnen verifiëren dat een bepaald bedrijf zijn gemaakte afspraken nakomt. U vindt zo'n webshop keurmerk overal: op chocola, kleding, hout, telefoons en zelf bij restaurants. Het laat zien dat het bedrijf alle afspraken die bij het keurmerk horen, nakomt. Keurmerken worden echter niet alleen in fysieke winkels gebruikt. Ze worden ook toegepast op het internet. Met name bij webshops, waarvan er de laatste tijd explosief veel zijn bijgekomen, zijn keurmerken gewild. Als mensen een webshop tegenkomen die ze niet kennen, wordt er meestal naar de online keurmerken gekeken. Als deze aanwezig zijn, dan is de webshop meestal betrouwbaar en kan daar de aankoop gedaan worden.