Alles voor veilig gebruik van het internet Wachtwoordbeveiliging Lees meer Huishoudboekje bijhouden Lees meer Oplichting op internet Lees meer Online keurmerken Lees meer

Wat is PayPal

Nu bekend is dat er veel oplichters aanwezig zijn op het wereld wijde web, is het belangrijk te weten wat nu wél een goede en veilige betaalmethode is. Een voorbeeld daarvan is PayPal. Wat is PayPal nu eigenlijk? De betalingen die worden verricht met PayPal zijn vrijwel altijd veilig en kunnen ook alleen worden gedaan op websites die zijn gecontroleerd. Als u een PayPal-logo ziet staan op een website, is het een veilige website. PayPal is veilig. Er wordt bij het betalen via PayPal gevraagd om een e-mailadres en wachtwoord, en niet om bankgegevens. Die gegevens worden beheerd via de eigen website van PayPal. Dit maakt het onmogelijk voor websites waar u een betaling verricht om achter uw bankgegevens te komen. Lees hieronder meer over PayPal.

Wat is PayPal?

PayPal is een bedrijf dat zich volledig richt op het regelen van online betalingen. Het bedrijf PayPal is onderdeel van de Amerikaanse marktplaats-variant: eBay. Meer dan de helft van de klanten gebruikte PayPal al, vandaar de overname. Door het gebruik van een extern bedrijf zijn er minder lasten voor beide partijen. Alles verloopt via PayPal. Op de vraag of PayPal veilig is kan volmondig 'ja' worden geantwoord. Bij websites en bedrijven waar u kunt betalen via PayPal, geniet u van een extra kopersbescherming. Als u heeft betaald, maar niks heeft ontvangen dan kunt u toch uw geld terug krijgen. Deze bescherming is ook handig als u een aankoop doet op Marktplaats. Gebruikers die betalen via PayPal maken automatisch gebruik van kopersbescherming, waardoor de koper verzekerd is van een product. De handigheid van PayPal ligt in het gebruik van enkel een e-mailadres en wachtwoord, waardoor het invoeren van bankgegevens overbodig wordt.