Alles voor veilig gebruik van het internet Beveiliging Android Lees meer Wat zijn cookies? Lees meer Veilig internetten en betalen Lees meer Soorten computervirussen Lees meer

Over Ome Wil

Wat biedt OmeWil.nl? Ons doel is de consument zo veilig mogelijk laten winkelen op het internet en u te informeren over een goede bescherming van uw pc, telefoon en tablet. Het internet is lang niet zo veilig is als iedereen denkt en schuilen meer gevaren dan wordt gedacht. Criminelen zijn net zoveel aanwezig op het internet als in het echte leven. Misschien zelfs nog wel meer. Mensen die goed zijn met computers en internet weten zich vaak goed te verbergen en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van internetfraude. Het is dus van belang uw computer te beveiligen.

Wie zijn wij, en wat is ons doel?

OmeWil.nl is opgericht door een groep internetspecialisten en deskundigen. In onze eigen omgeving weten veel mensen niet wat de gevaren van het internet zijn. Zij kennen de positieve kant van het internet wel, maar weten niets over de gevaren. Het viel ons op dat er steeds meer mensen in de trucs van kwaadwillende mensen trappen. Wij denken ook dat dit makkelijk voorkomen kan worden met de juiste voorlichting. Het informeren van consumenten over de gevaren van het internet kan in onze opinie al een hoop ellende schelen. Wij willen ook iedereen op een simpele manier waarschuwen en beschermen voor de gevaren op het internet. Dit doen we door middel van het verduidelijken van dingen die moeilijk lijken, zoals je eigen computer beveiligen en veilig betalen op het internet.

Uw eigen computer beveiligen

Een simpele stap in de goede richting is het goed beveiligen van uw eigen computer. Op deze manier kunnen de meeste gevaren worden vermeden. De beveiliging van een computer is makkelijker te regelen dan wordt gedacht. Controleer eerst of er antivirussoftware op uw computer aanwezig is. Zo niet, installeer deze dan. Er zijn voldoende goed werkende gratis virusscanners op het internet te vinden. Heeft u deze al op uw computer staan, zorg er dan voor dat de computer regelmatig wordt gescand en dat de antivirussoftware up-to-date is.